L’estat dels edificis i els habitatges és el més significatiu dels comentaris recollits. A les activitats realitzades s’han recollit un total de 12 comentaris relatius a l’estat dels habitatges i dels edificis (el 17% del total dels comentaris).
Aquest mal estat dels edificis i habitatges es confirma amb les entrevistes: totes les persones entrevistades detecten aquest com el problema principal del Nucli Antic. Relaten també la situació ja detectada de les cases que es van enfonsar al Carrer Ample i Àngel Guimerà. També els serveis tècnics confirmen, tot i no tenir dades exactes per la carència d’Informes Tècnics d’Edificació en tot el nucli antic, que és una problemàtica. S’han fet intervencions per part de l’Ajuntament i s’han finançat les reparacions i l’estintolament dels edificis en mal estat. Les llicències que més es demanen per al nucli antic són enderrocs i obres menors. Només es rehabiliten aquells casos que tenen vistes privilegiades, possibilitat de fer accés per vehicles, etc.
El fet de no tenir aquests informes d’inspecció tècnica dels edificis (IITEs) és una mancança molt important, ja que són els documents obligatoris per demanar les ajudes de rehabilitació de residències (per exemple, les que fa la Generalitat).
Amb els resultats de la mapificació realitzat al taller de diagnosi es detecta que l’espai que és percebut amb més problemes és el Carrer Ample amb la plaça Aguilar. Aquesta diagnosi es reforça si tenim en compte que és on es concentra la taxa més gran d’habitatges buits (segons entrevistes als veïns) i també on s’han produït casos d’enfonsaments recents. També s’han detectat casos d’ocupacions temporals en els edificis del carrer Sant Benet a tocar amb Plaça Aguilar.

Benvinguts el nostre blog

Comencem a caminar en la web del barri, esperem la participació de la gent per tal de anar posan fotos del present i del passat amb una mica d'historia. Desitjo que us agradi l'apartat de noticies i estem oberts a les propostes que ens pogueu fer.

Resultats de la diagnosi

Resultats de la diagnosi Es proposa estructurar la informació recollida en les activitats de participació i altres mitjans de recollida en quatre àmbits, per presentar els resultats de manera més clara. Aquests àmbits s’han fet servir, a més a més, com a estructura de...

Resum activitats desenvolupades

Resum activitats desenvolupades Entrevistes a agents clau. S’han un total de 9 entrevistes a diversos actors econòmics i socials de la zona i també a diversos serveis municipals:Actors econòmics i socials: veí de la Plaça Aguilar, El Coro, Lleure dos mil, veí expert...

Presentació del estudi per la millora del barri

Presentació del estudi Aquest document conté els resultats del procés participatiu per a la revitalització del Nucli Antic de Navarcles. L’objectiu d’aquest procés va ser analitzar de manera compartida la situació del nucli antic per tal de determinar els temes i...

Subscriu-te